Save Preloader image

0%

Send us a Whatsapp
BOOK A CONSULTATION
Get your bespoke plan!

Hvordan Kjøpe NFT: Slik Investerer Du i Digital Kunst 2023

Denne historikken som følger en hver NFT er offentlig, og man alltid kunne spore alle salg eller overførelser av eierskap tilbake til den opprinnelige utstederen av en NFT. I den tradisjonelle kunstverden heter dette provenance. Den første NFT-en ble laget i 2014 av amerikanerne Kevin McCoy og Anil Dash som en teknologi for å kunne omsette digital grafikk. I 2017 benyttet dataspillet CryptoKitties NFT for å selge eierskap til unike digitale katter i spillet og dermed skaffe finansiering. I 2021 ble NFT benyttet i flere profilerte digitale kunstauksjoner og fikk dermed flere større presseoppslag, blant annet på grunn av prisen disse NFT-ene ble omsatt for. Den dyreste NFT-en (per 2021) er et bilde med tittelen «Merge» av artisten Pak som i 2021 ble omsatt for 91,8 millioner amerikanske dollar.

  • ✔Disse digitale filene representerer noe unikt og er et bevis på eierskap.
  • NFT Games er spillplattformer hvor NFT-ene er knyttet til disse spillplattformene.
  • Det er kanskje også derfor at ingen av de største plattformene lat deg kjøpe NFT med Solana.
  • Kings of Leon, for eksempel, var det første bandet som slapp et album som NFT.

Et marked uten en reel verdi og som kun er styrt av etterspørsel, er meget risikabelt. Her er det ingen garantier for at NFT-en vil gå opp i pris. I tillegg er det verdt å bemerke at det er en relativ enkel investering. Det krever nødvendigvis ikke så mye egenkapital, men som du likevel kan tjene godt på. Nå er det bare å vente på bud og tikker det inn bud som du opplever tilfredsstillende er det bare å selge.

Verdivurderingen må kunne dokumenteres ved forespørsel. Dersom det ikke kan fastsettes en sannsynlig omsetningsverdi på din https://cryptodaily.no/cryptosoft-kryptohandelsbot-anmeldelse/, så kan det du betalte for den føres som formuesverdi. En NFT kan sammenlignes med andre databaser som bekrefter eierskap, for eksempel kartverkets grunnbokregister som viser hvem som eier ulike eiendommer i Norge. Du melder deg på nyhetsbrevet vårt, og gir Aksjebloggen tillatelse til å sende deg nyhetsbrev med markedsføingsmateriale.

Kun fire minutter tok det før alle de 8700 Azuki-NFTene ble solgt, og følgelig er den raskeste utsolgte https://cryptodaily.no-samlingen noensinne. Før vi fortsetter her, anbefaler jeg å lese denne artikkelen om hva blokkjedeteknologi er. Pressemeldinger, pressekontakter og annen informasjon for journalister. Alle inntekter knyttet til en NFT er i utgangspunktet skattepliktige. Du må oppgi inntekter/gevinster på skattemeldingen din. Dersom du har hatt kostnader knyttet til inntekter fra NFT, kan du ha fradragsrett for disse.

Invester i Bitcoin, Ehtereum, + 35 andre av de største krypovalutaene. – i tillegg finner du aksjer, råvarer, valutaer, ETF-er, og indekser. Scroll igjennom nyhetsfeeden, ta del i diskujoner, og lær av andre. Sammen med prosjekter som Bored Ape Yacht Club, CryptoKitties og salget av The First 5000 Days, er CryptoPunk kreditert som en årsakene til den mektige NFT-manien som vokste frem i løpet av 2021. Du kan dessverre ikke oppbevare NFT hos Firi akkurat nå, men du skal ikke se bort ifra at du kan fylle lommeboken din med pingviner hos oss også i fremtiden.

Slik er det ikke med NFT, fordi som med tradisjonell kunst, fysiske samleobjekter eller lignende så vil hvert eksemplar være unikt. NFT har blitt benyttet til spekulasjon, og prisøkningen til visse NFT-er har blitt kalt en økonomisk boble. NFT kan også potensielt bli benyttet til hvitvasking av penger. NFT er basert på blokkjedeteknologi og vil forbruke mer elektrisk energi for å vedlikeholde og gjennomføre transaksjoner sammenlignet med en tradisjonell database. Digital kunst som har eierskap knyttet til NFT er også utsatt for kopiering på lik linje med annen digital data og programvare.

NFT er en unik kode, lagret og beskyttet på en offentlig tilgjengelig blokkjede. NFT er kort fortalt en digital eiendel som inneholder en bestemt kode som fungerer som et bevis på eierskap og originalitet. Det en forkortelse for «non fungible token», som på norsk kan oversettes som en «ikke utskiftbar token» eller en «unik eiendel». NFT representerer alle former for digitale filer, for eksempel bilder, lyder, videoer, animasjoner, gjenstander i spill, eller annet kreativt arbeid som kunst. NFT er et unikt digitalt sertifikat som er lagret på en blokkjede. En NFT er som oftest assosiert med et underliggende digitalt objekt, som for eksempel et bilde, video, musikk eller en gjenstand i et dataspill.

Formuesverdien av NFT inngår i grunnlaget for formuesskatt. Skatteetaten anser NFT som formuesobjekt, og skattereglene er de samme som for andre virtuelle eiendeler.

nft

Dette er bare noen få eksempler på hva NFT-teknologien kan brukes til, og det er derfor NFTs faktisk ikke bare er en kortsiktig “hype”. Det er egne regler for beskatning av gevinst ved realisasjon av innbo eller annet løsøre som har vært brukt i eierens bopel eller husholdning. En NFT vil normalt ikke kunne anses som innbo/løsøre i denne sammenheng fordi NFT i seg selv er en digital kode og ikke objektet den er knyttet til. Det kan unntaksvis tenkes situasjoner der en NFT er av en slik art, at den etter en konkret vurdering, vil kunne anses som innbo/løsøre.

Jeg har utdanning innen ledelse, og er svært opptatt av utviklingen til spesielt kryptovaluta. Interessen for kryptokunst har eksplodert cryptosoft erfaringer og etterspørselen er for tiden skyhøy. Det kan så absolutt være en god investering, men pass på at det er ingen garantier.

Add Comment